Παρασκευή , 9 Οκτωβρίου 2015

Κίνδυνος ελονοσίας σε Ξάνθη και Έβρο

15 Ιουνίου 2013 8:00 Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ A+ / A-
Κοινοποιήστε το άρθρο!amyntika.gr : facebook Κίνδυνος ελονοσίας σε Ξάνθη και Έβρο0amyntika.gr : twitter Κίνδυνος ελονοσίας σε Ξάνθη και Έβρο0amyntika.gr : google Κίνδυνος ελονοσίας σε Ξάνθη και Έβρο0amyntika.gr : email Κίνδυνος ελονοσίας σε Ξάνθη και Έβρο

 

amyntika.gr : 1686 XANTHI Κίνδυνος ελονοσίας σε Ξάνθη και Έβρο

Μετά την περσινή έξαρση των κρουσμάτων και πάλι στο κόκκινο η πόλη της Ξάνθης.
Τα πρώτα κρούσματα του ιού του Δυτικό Νείλου έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, με την Ξάνθη και τον Έβρο να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις περιοχές όπου υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εκδηλωθούν αντίστοιχα κρούσματα.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, μετά την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφηκε πέρσι το καλοκαίρι στην Π.Ε. Ξάνθης, με τα περιστατικά να διαδέχονται το ένα το άλλο και την περιοχή να κατατάσσεται ανάμεσα σε αυτές με τα περισσότερα κρούσματα πανελλαδικά, παραμένει ορατός ο κίνδυνος κάτι αντίστοιχο να συμβεί και φέτος, δεδομένης και της απουσίας των ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Όπως είναι γνωστό άλλωστε το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών έχει παγώσει από πλευράς της Περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς η σχετική σύμβαση έργου που υπεγράφη με την ανάδοχο εταιρία “έφαγε πόρτα” από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο οι ψεκασμοί.
Μέσω των κουνουπιών μπορούν να εκδηλωθούν διάφορες ασθένειες με πιο πιθανή την ελονοσία, ενώ ένα μόλις κρούσμα είναι αρκετό για θέσει μια μεγάλη περιοχή σε καραντίνα, και ως αποτέλεσμα αυτού να μην γίνονται αιμοδοσίες.

Μάλιστα, με καταγεγραμμένη την περσινή έξαρση των κρουσμάτων ελονοσίας στην περιοχή της Ξάνθης, οι αιμοδοσίες πάγωσαν και τα αποθέματα σε αίμα άρχισαν να στερεύουν προκαλώντας νευρική κρίση στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει: “Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και κατάλληλης πλήρους θεραπείας αυτού του τύπου ελονοσίας είναι εξαιρετικής σημασίας για τη διακοπή της μετάδοσης της νόσου και την αποτροπή της επανεγκατάστασής της στην Ελλάδα”.

Από πρόσφατα δεδομένα (τέλη Μαΐου 2013) εντομολογικής επιτήρησης σε περιορισμένη κλίμακα έχουμε τα πρώτα κουνούπια θετικά για τον ιό του Δυτικού Νείλου, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου μετάδοσης 2013. Τόσο στην Ξάνθη όσο και στον Έβρο είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εμφάνισης κρουσμάτων ελονοσίας και για αυτό κρίνεται επιτακτική η ανάγκη από πλευράς των πολιτών να λάβουν μέτρα προστασίας.

newsit.g

amyntika.gr : amyntikapromo1 Κίνδυνος ελονοσίας σε Ξάνθη και Έβρο
Κοινοποιήστε το άρθρο!amyntika.gr : facebook Κίνδυνος ελονοσίας σε Ξάνθη και Έβρο0amyntika.gr : twitter Κίνδυνος ελονοσίας σε Ξάνθη και Έβρο0amyntika.gr : google Κίνδυνος ελονοσίας σε Ξάνθη και Έβρο0amyntika.gr : email Κίνδυνος ελονοσίας σε Ξάνθη και Έβρο

Σχολιάστε εδώ!

scroll to top